Hilde Luijks

Foto van Hilde
Vaste huisarts

Werkzaam in de praktijk op de maandag en vrijdag.

Mijn wieg stond in Brabant en daar bracht ik ook mijn jeugd door. Ik heb geneeskunde gestudeerd in Nijmegen en hier vervolgens ook de opleiding tot huisarts gevolgd. Na mijn opleiding ben ik 8 jaar werkzaam geweest als huisarts in een groot gezondheidscentrum in Nijmegen. Daar heb ik ervaren hoe mooi het vak van huisarts is, waarin je zorg biedt voor allerlei problemen. Goede zorg is heel persoonlijk. 

Het mooie van huisarts zijn is dat je elkaar met wat tijd leert kennen en zo de zorg beter kunt afstemmen op wat bij iemand past. Als huisarts zie je hoe families zich ontwikkelen en ben ik er voor mensen in verschillende fasen van hun leven. 

In 2015 ben ik gepromoveerd op het onderwerp multimorbiditeit (de aanwezigheid van meerdere ziektes tegelijkertijd). Dat komt bij ouderen vaak voor, maar niet alleen bij ouderen. Doordat ik op mijn vorige werkplek veel jonge gezinnen zag heb ik ook veel interesse ontwikkeld voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Ik houd dus van de volle breedte van het vak. 

 In 2021 zijn we vanwege het werk van mijn man verhuisd naar Zuid-Limburg en ben ik aan het werk gegaan in Huisartsenpraktijk Valkenburg. In het begin was ik hier tijdelijk of op wisselende dagen aanwezig. Inmiddels ben ik een vaste dokter in deze praktijk. Ik werk hier met plezier samen met prettige collega’s. En ik kijk ernaar uit u te leren kennen. Ik ben moeder van twee kinderen en houd van hardlopen in het mooie heuvelachtige landschap.