Handige links

Onderstaand kunt verschillende links naar websites vinden met informatie over ziektes, gezondheid en andere hulpverleners in de regio:

Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte, gemaakt door (huis)artsen. Ook geeft Thuisarts hulp bij de keuze of iemand met een klacht naar de huisarts dient te gaan.

Ook de website Moet ik naar de Dokter? kan op basis van uw leeftijd, geslacht en symptomen bepalen of en zo ja, wanneer u naar de dokter moet. Makkelijk, veilig en snel. Ook heeft deze website een handige app.

Het verwijsbureau Tipp is de intermediair bij de verwijzing door de huisarts naar het ziekenhuis, specialist of andere behandelaar.

Mitralis Diagnostisch Centrum is een diagnostisch centrum van Zuid-Limburg, waar u terecht kunt voor echografie, mammografie, rontgen en dexascan.

Op de websites van het MUMC+ en het Zuyderland vindt u verdere informatie over deze twee ziekenhuizen.

Huisartsenpraktijk Valkenburg werkt in de praktijk samen met psychologen van MENS-GGZ.

De huisartsenpraktijk werkt nauw samen met fysiotherapiepraktijk Fysio Valkenburg, op de website van de praktijk kunt u veel informatie vinden over de verschillende diensten van deze praktijk.

Traject is de naam van de welzijnsorganisatie (het maatschappelijk werk) voor alle burgers van de gemeente Valkenburg a/d Geul.

De huisartsenpraktijk werkt nauw samen met de thuiszorgorganisatie Envida.

Als u hulp of ondersteuning nodig hebt kunt u terecht bij het WMO team van de gemeente Valkenburg. Zie de website voor verdere informatie hierover.