Herhaalrecepten

U kunt op de volgende manieren een herhaalrecept aanvragen:

Telefonisch

Bel 043-6012892, kies voor optie 2 en vervolgens nog een keer voor optie 2.

Probeer duidelijk te spreken, noem allereerst uw naam en geboortedatum. Geef vervolgens aan welke medicamenten uw wenst te herhalen, noem de naam van het medicament, de dosering, het aantal stuks dat u wilt aanvragen, de naam van uw apotheek en of u het medicament wenst op te halen bij de apotheek of deze bij u thuis wilt laten bezorgen.

De recepten kunnen de volgende werkdag afgehaald worden bij uw apotheek. Indien u de medicatie eerder wil ontvangen neemt u dan contact op met uw apotheek.

Email

U kunt uw aanvraag om een herhaalrecept e-mailen naar:


Geef in de email aan welke medicamenten uw wenst te herhalen, de dosering, het aantal stuks dat u wilt aanvragen, de naam van uw apotheek en of u het medicament wenst op te halen bij de apotheek of deze bij u thuis wilt laten bezorgen.

De recepten kunnen de volgende werkdag afgehaald worden bij uw apotheek. Indien u de medicatie eerder wil ontvangen neemt u dan contact op met uw apotheek.

Afgeven etiketten van medicijnen aan de balie

U kunt het etiket van het medicijndoosje of een tube of flesje afhalen en afgeven aan de assistente bij de balie op de praktijk. De medicijnen kunnen dan de volgende werkdag afgehaald worden bij uw apotheek. Indien u de medicatie eerder wil ontvangen neemt u dan contact op met uw apotheek.

Tips

De apotheken hebben ook een eigen automatische herhaalservice voor chronische medicatie, u hoeft dan niet steeds bij ons uw herhaalrecepten aan te vragen. Neem voor deze service contact op met uw apotheek.

Ook bieden de apotheken de mogelijkheid dat u de chronische medicatie automatisch elke twee weken in een medicijnrol verpakt krijgt die u bij de apotheek kan ophalen of bij u wordt thuisbezorgd. In deze medicijnrol zijn uw medicijnen per innamemoment verpakt in een zakje. Alle zakjes zitten op een rol voor een periode van één of twee weken. De medicijnrol helpt u om uw medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheid in te nemen. Handig en veilig.

Bij apotheek Boots heet dit de Medirol en bij apotheek BENU Starmans heet dit de BENU Medicijnrol. U kunt contact opnemen met uw apotheek voor verdere informatie en het aanvragen van deze medicijnrollen.