Nieuw: het videoconsult 

Naast een telefonisch consult is het nu ook mogelijk om met uw mobiele telefoon, tablet of computer een videoconsult (beeldbellen) te voeren met uw huisarts of praktijkondersteuner! U en de huisarts of praktijkondersteuner kunnen elkaar zodoende toch zien en spreken tijdens de huidige coronacrisis. Dit heeft voordelen voor zowel de patiënt als de arts of praktijkondersteuner. 

 Als u een afspraak wil maken met de arts of praktijkondersteuner voor een videoconsult hoeft u alleen maar de praktijk te bellen. De assistente maakt dan een afspraak met u voor het tijdstip van het videoconsult. Zij zal u dan vragen naar uw telefoonnummer indien u gebruik wilt maken van uw mobiele telefoon of naar uw e-mailadres indien u gebruik wenst te maken van uw tablet, laptop of computer voor het videoconsult. 

 Vervolgens krijgt u enkele minuten voor aanvang van het consult op uw tablet, laptop of computer via een email een link gestuurd. Als u deze link aanklikt opent er zich vanzelf een videoscherm in uw browser en na enkele minuten ziet u in het videoscherm uw huisarts of praktijkondersteuner en kan het videoconsult starten. 

 Als u het videoconsult middels de mobiele telefoon wil voeren krijgt u enkele minuten voor aanvang van het consult een SMS met hierin een link die u dient aan te klikken. U dient vervolgens de gratis app “Jitsi Meet” te downloaden in de App Store van Apple of de Google Play Store. Het gebruik ervan is eenvoudig en veilig. Als u vervolgens nogmaals de link in de SMS aanklikt kunt u in het volgende scherm ervoor kiezen om het videoconsult te openen in de “Jitsi Meet” app. In de app verschijnt vervolgens vanzelf een videoscherm en na enkele minuten ziet u in het videoscherm uw huisarts of praktijkondersteuner en kan het videoconsult starten. U kunt natuurlijk ook al enige tijd voor het videoconsult de app downloaden zodat u dit reeds gedaan heeft.