Britt Dackus

Foto van Britt Dackus
Praktijkondersteuner GGZ


Hallo allemaal! Ik ben Britt Dackus, woonachtig in Maastricht en sinds juni 2021 werkzaam als praktijkondersteuner-GGZ in Valkenburg. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. 

Sinds ik kennis heb mogen maken met coaching en begeleiding, wist ik maar al te goed wat ik het allerliefste wilde doen: er zijn voor de medemens en ze ondersteunen waar nodig.
Na mijn opleiding toegepaste psychologie heb ik daarom besloten de post-hbo opleiding POH-GGZ te gaan volgen. 

In mijn functie als praktijkondersteuner-GGZ vind ik het belangrijk om zinvolle begeleiding en ondersteuning te bieden en deze aan te passen op de behoefte van u. Bij een praktijkondersteuner-GGZ kan men terecht met problemen van psychologische of psychosociale aard. Samen zoeken we uit wat er aan de hand is en welke hulp of begeleiding nodig is, passend bij de behoefte en klacht. Dat kan bestaan uit kortdurende begeleiding bij mij, maar ook een verwijzing naar een meer specialistische hulpverlener, is mogelijk. Natuurlijk gaat dit altijd in samenspraak met u en de huisarts. 

Naast het bieden van zinvolle begeleiding vind ik het belangrijk een luisterend oor te bieden en er te zijn in moeilijkere tijden. Gewoon als mens. Tegelijkertijd gaan we samen op zoek naar uw eigen kracht en kwaliteiten. Het mooiste aan mijn functie als praktijkondersteuner-GGZ vind ik dat ik in vertrouwen een sparringpartner kan zijn en middels praktische coaching en begeleiding u verder kan helpen bij thema’s die op dat moment actueel zijn.