Uitstel van de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum  

Foto van de nieuwe kerk.
Het kerkgebouw van de Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk.

De geplande ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum ‘Medisch Centrum Valkenburg’ zal voorlopig nog geen doorgang kunnen vinden. 

Al langere tijd hebben we samen met een projectontwikkelaar concrete plannen uitgewerkt om een prachtig nieuw gezondheidscentrum te realiseren in het kerkgebouw van de Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk aan het Walramplein te Valkenburg. In dit gezondheidscentrum zullen in de toekomst vele zorgverleners te vinden zijn. Zie ons eerder nieuwsbericht voor meer informatie hierover.

Helaas is de ontwikkeling van het gezondheidscentrum fors vertraagd. De oorzaken van deze vertraging zijn de corona-periode, de gevolgen van de watersnood in 2021 en de huidige grote economische veranderingen in de bouwwereld en op de energiemarkt. 

In de tussentijd hebben we wel onze dependance geopend op de Reinaldstraat 11, in het voormalige gebouw van ‘Apotheek Starmans’. Hier vinden de spreekuren plaats van onze praktijkondersteuners somatiek, praktijkondersteuners GGZ, praktijkondersteuner kind & jeugd, diëtisten en psychologen van MENS-GGZ.  

We verwachten in het najaar 2023 meer informatie te kunnen geven over de ontwikkelingen rondom het Gezondheidscentrum. In de tussentijd hopen we te kunnen werken aan een vernieuwende toekomst van onze praktijk en hopen we dat in gezamenlijkheid met u, ons geduld later beloond mag worden. 

 -  Het team van Huisartsenpraktijk Valkenburg